Monday 22 October 2012

Στη North Star χρησιμοποιούμε τα ρούχα της Ricoo:



Δεν είναι φθηνά, μια μπλούζα κάνει 60 με 70 ευρώ (έχει όμως καλές προσφορές κατα καιρούς και μπορείς να πάρεις μια μπλούζα και με 39 ευρώ), δεν τα λες ακριβώς απολύτως enduro ρούχα, ειδικά τα γάντια, δεν είναι πολύχρωμα όπως τα υπόλοιπα της κατηγορίας, αλλα ένα πράγμα που μπορώ να πω ειδικά για τα παντελόνια τους (187 ευρώ, κάποια και με 120 σε προσφορά) είναι ότι είναι γερά. Αντέχουν στις πτώσεις, στην τριβή στα βράχια, ιδιαίτερα στα γόνατα όπου απο κάτω η επιγονατίδα είναι σκληρή και η ένταση της τριβής σε βράχο όταν αυτό συμβεί μεγάλη.



Είμαι επίσης εντυπωσιασμένος απο το γεγονός ότι τα παντελόνια που χρησιμοποιούμε, μετά το πλύσιμο επανέρχονται σε μια πολύ καλή κατάσταση και δεν λεκιάζουν έυκολα. Αυτό που εννοώ είναι ότι δεν κρατάνε εκείνους τους καφέ απο τη λάσπη λεκέδες που συνήθως μένουν τυπωμένοι επάνω στις εννιαίες επιφάνειες του ρούχου. Ίσως για αυτό να ευθύνεται το γεγονός ότι ειδικά τα παντελόνια είναι ένα χρώμα και έτσι δεν φαίνεται επάνω ο λέκες, ή η cordura που χρησιμοποιείται είναι καλής ποιότητας και πλένεται.
Είναι ζεστά για χρήση το χειμώνα και όχι το καλοκαίρι όπου δύσκολα τα περνάει ο αέρας. Αν συνδυαστούν με ένα ισοθερμικό απο κάτω, τις περισσότερες φορές έχω ιδρώσει όσο κρυο και αν κάνει.
Έχουν και αυτά μεγάλες επιφάνειες εννιαίου χρώματος και είναι σχετικά ευκολο να τυπωθούν όπως και οι μπλούζες.


Οι μπλούζες είναι καλής ποιότητας, έχουν όμορφο για μένα Design, και δε ξεθοριάζουν στο πλύσιμο. Απο τις πρώτες μπλούζες που προμηθεύτηκα, έχω παρατηρήσει ότι αντέχουν αρκετά απο το ξύσιμο στους θάμνους και αν φθαρούν, αυτό συμβαίνει αργά και φοριούνται άνετα.
Υπάρχει και σε αυτές άφθονος χώρος για εκτύπωση στην οποία έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις τεχνικές, απο DTG Printer μέχρι και σιδέρωμα με ταινίες θερμομεταφοράς. Η μπλούζα άντεξε και αυτό μαρτυρά την καλή ποιότητα του υφάσματος το οποίο δεν υπέστει καμία φθορά απο αυτά τα μηχανήματα.



Τα γάντια είναι γενικά ζεστά, όχι για παγωνιές. Δεν είναι αδιάβροχα και άν βραχούν ΄΄ποτίζουν΄΄ εύκολα. Στην απο επάνω πλευρά του χεριού έχουν μια απλή ενίσχυση, θα βοηθήσουν σε τριβή, όχι όμως σε κρούση. Αυτό σημαίνει πως αν δεν υπάρχουν χούφτες, για το εντούρο ξεχάστε τα. Είναι γερά, έχω σκίσει μόνο ένα ζευγάρι σε πολύ δυνατή ΄΄σαβούρντα΄΄ και επισκευάζονται εύκολα, αφού είναι γενικά μόνο ύφασμα και η μέση μηχανή ή χέρι τα ράβει με ευκολία.

Οι τιμές είναι διαθέσιμες στο site της εταιρίας www.ricoo.it,  και είναι γενικά ΄΄τσιμπιμένες΄΄σε σχέση με άλλα όμοια προϊόντα που μπορεί κανείς να βρεί στο ebay ή στο btosports.com, όμως η ποιότατα θα ανταμείψει όποιον επενδύσει σε αυτά και δεν θα μείνει παραπονεμένος.



Γενικα:


Κάνουν για εντούρο: Ναι με χούφτες στο τιμόνι.
Κάνουν για μότο κρος: Άνετα, σφιχτά και σου δίνουν απόλυτη αίσθηση σε γκάζι κλπ.
Τα βρίσκω εύκολα: Ναι, online παραγγελία και σε μια εβδομάδα είναι στο σπίτι σου.
Αντέχουν: Ναι.
Να τα πάρω:  Εσύ ξέρεις.

Χρήσιμα site: www.ricoo.it

No comments:

Post a Comment

About Us

North Star is the first Enduro Touring company that operates in Greece. Our philosophy is based on one thing: "We do it because we love Enduro Riding". We organise enduro tours, providing all necessary.

Recent

recentposts