Thursday 30 May 2013

Going to Erzberg , Ημέρα 1η



Το να περπατάς με πατερίτσες είναι αηδία, κουραστικό, εκνευριστικό, ταπεινωτικό και καταθλιπτικό. Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή μου, εγώ το πήγα και ένα βήμα παραπέρα, διασκεδαστικό.
Πολύ πριν το χαζό ατύχημα που είχα στο βουνό και κατέληξε στο αποτέλεσμα να κρατήσω γόνατο και πόδι 8 εβδομάδες σε ακινησία (αυτή είναι η 5η) είχαμε κανονίσει την συμμετοχή μας στο ετήσιο αγώνα enduro που γίνεται στο Erzberg.



Στις 28 του τρέχοντος μήνα, ξεκινήσαμε την περιπέτεια μας. Ο Αντρέας Γκλάβας ανέλαβε την επικοινωνία με τους χορηγούς, την ενοικίαση ενός καταπληκτικού αυτοκινούμενου και το στήσιμο ορισμένων απαραίτητων λεπτομερειών και της εγγραφής μας στον αγώνα και ξεκίνησε από την Αθήνα με προορισμό την Καβάλα για να μας πάρει και να συνεχίσουμε προς Αυστρία.



Έφτασε στην Καβάλα στις 2:00 το πρωί της Τετάρτης, φορτώσαμε ένα σκασμό αντικείμενα στο αυτοκίνητο, κάναμε τους απαραίτητους ελέγχους και ξεκινήσαμε. Το αυτοκίνητο χώρεσε εντυπωσιακά πολλά από τα πράγματά μας, αφήνοντας αρκετό χώρο για εμάς με αποτέλεσμα να ταξιδεύουμε άνετα.





Το δρομολόγιο που ακολουθήσαμε ήταν Σκόπια, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Αυστρία.
Ο δρόμος είναι πάρα πολύ άσχημος όταν διασχίζει κανείς τα Σκόπια. Ενώ η συμπεριφορά των τελωνειακών έως άθλια. Είχα χρόνια να ταξιδέψω σε αυτή τη χώρα και για ακόμη μια φορά, όταν μας ζητήσανε τα διαβατήρια μας ''δε δούλευε το κομπιούτερ'' γιατί ήταν πολύ πρωί και ήθελε ΄΄καφέ΄΄. Ευτυχώς ο Σίμος φέρθηκε έξυπνα και έδωσε μόνο πέντε ευρώ καφέ.... και το κομπιούτερ δούλεψε.
Αφού περάσαμε τον έλεγχο διαβατηρίων, ένα παλικάρι σκοπιανό, βάλθηκε να ψάξει και το αυτοκινούμενο ρωτώντας μας στα Ελληνικά, τι έχει μέσα; Τη μάνα του και τον πατέρα του αστειευτήκαμε όλοι μαζί και άρχισε να κοιτάει στα ντουλάπια, στο τρεϊλερ και μέσα. Αφού βεβαιώθηκε από την λεπτομερή του έρευνα ότι δεν κουβαλούσαμε κάτι ύποπτο (ότι δε θα πάρει φράγκο δηλαδή) μας άφησε να περάσουμε. Τα σχόλια δικά σας.
Ο δρόμος, πραγματικά με έβαλε σε σκέψεις. Την επόμενη φορά θα ψάξω για εναλλακτική γιατί είναι πραγματικά επικίνδυνος και όχι μόνο απο την ποιότητα του οδοστρώματος αλλά και την ύπαρξη πολλών απερίσκεπτων οδηγών.


Από τη Σερβία και μετά, τα προβλήματα ήταν ελάχιστα. Ο δρόμος πολύ ευχάριστος. Τα διόδια σχετικά φτηνά σε σχέση πάντα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία και η κίνηση μικρή.


Είναι πολύ όμορφη διαδρομή και αν και διήρκεσε 14 ώρες, πέρασε γρήγορα με ευχάριστη μουσική, ξαπλωμένος στο κρεβάτι του αυτοκινούμενου μας.
Η Κροατία και η Σλοβενία αναδομούνται. Από την τελευταία φορά που βρέθηκα εδώ παρατήρησα πολλές αλλαγές στο δρόμο και τις πόλεις που αυτός περνάει.
Στους συνοριακούς σταθμούς οι έλεγχοι γίνονται γρήγορα και ευχάριστα σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια που συνήθως έπρεπε να περιμένεις ώρες.





Φτάσαμε στο Erzberg αργά το βράδυ της Τετάρτης. Ο κόσμος είχε ήδη μαζευτεί και στο δρόμο υπήρχε συνωστισμός. Ο καιρός άλλαξε ακαριαία στα τελευταία 40 χιλιόμετρα, από 20 βαθμούς τώρα το θερμόμετρο έδειχνε μόλις 5.

Βρήκαμε εύκολα το σημείο όπου έπρεπε να στήσουμε τα πάντα όσων αφορούσε την εταιρία μας και τον αντίστοιχο εξοπλισμό και κοιμηθήκαμε όλοι αμέσως.






Η πρώτη μέρα εδώ ξημέρωσε εντυπωσιακά. Οι αναβάτες ερχόταν ανα δεκάδες σπρώχνοντας (!) τις μοτοσικλέτες για να μη μας ξυπνήσουν. Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό, δεν είχα δει κάτι παρόμοιο στη ζωή μου ως τώρα στο εντούρο, ΚΤΜ παντού, άνθρωποι όλων των ηλικιών άντρες, γυναίκες και παιδιά άρχισαν να εμφανίζονται και να χαζεύουν τα περίπτερα των εκθετών.





Στήσαμε σχετικά γρήγορα την τέντα μας, όμως ο καιρός είχε άλλα σχέδια. Ξεκίνησε να βρέχει και ως τώρα που γράφω αυτά τα λόγια δεν έχει σταματήσει. Το γεγονός αυτό όμως δεν φαίνεται να έχει πτοήσει κανέναν, θεατές και αγωνιζόμενοι συνέχισαν κανονικά να κάνουν αυτό για το οποίο ήρθαν εδώ.


Ο Αντρέας πήγε για μια αναγνωριστική αργά το απόγευμα την διαδρομή του προλόγου, έφυγε με μαύρα ρούχα και γύρισε με καφέ. Χαμογελούσε οπότε μάλλον του φάνηκε εύκολη. Το βράδυ πρέπει να κάνει τις τελευταίες ρυθμίσεις στο άψογα ρυθμισμένο Gasgasάκι μας και  αύριο... ποιος ξέρει !!!





































3 comments:

  1. ΠΑΜΕ ΓΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ReplyDelete
  2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ. ΚΑ ΙΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΦΩΡΤΟΝΕΤΕ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΝ GOPRO. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ VIDEO ΟΠΩΣ ΔΗΠΟΤΕ...ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. κάνε υπομονή, στο βίντεο θα κλάψεις.

      Delete

About Us

North Star is the first Enduro Touring company that operates in Greece. Our philosophy is based on one thing: "We do it because we love Enduro Riding". We organise enduro tours, providing all necessary.

Recent

recentposts