Sunday 26 May 2013

Αυτοκόλλητα για enduro - mx χρήση, παραγωγή North Star





Τα αυτοκόλλητα για τις εντούρο μοτοσικλέτες είναι μια πονεμένη ιστορία. Χαλάνε γρήγορα αν είσαι extreme εντουράς και μετά πρέπει να βρείς online αυτά που θέλεις σε τυποποιημένα σχέδια συνήθως από τις εταιρίες που τα προμηθεύουν όπως η Blackbird ή η danger uk, και πολλές άλλες.
Εμείς, μεταξύ άλλων προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα και δοκιμάσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας αυτοκόλλητα από την αρχή. Είχαμε βέβαια όλα όσα χρειάζεται, φίλο- συνεργάτη γραφίστα που θα είχε την υπομονή να τα κάνει, πολύ - φίλο συνεργάτη τυπογράφο που είχε την υπομονή και την γνώση να τα εκτυπώσει, αλλά και να τα πλαστικοποιήσει σε σημείο που θα αντέξουν τα ΄΄χάδια΄΄των κλαδιών και των βράχων, πολύ μεράκι για δοκιμές και ψάξιμο των outlines (περιγραμμάτων) και γενικά όρεξη.

Όλες οι αρχικές δοκιμές έγιναν ώστε να διορθωθούν τα λάθη, στις διαστάσεις, στα χρώματα στις ενώσεις των γραφικών και γενικά η ιδέα σε κάθε επίπεδο εξελίσσεται ως προς το σχέδιο και την ποιότητα των υλικών. Αρχικά χρησιμοποιήσαμε ένα απλό αυτοκόλλητο ώστε να μπορέσουμε με τα παιδιά αφού τα τοποθετήσουμε να βάλουμε τις δικές μας πινελιές,  Μπορέσαμε άλλωστε να ΄΄φτάσουμε΄΄τα αυτοκόλλητα σε σημεία που ο ίδιος ο κατασκευαστής δεν το έκανε. Λίγο πιο φαρδιά στα πλαϊνά μέρη του ψυγείου. κάποια χιλιοστά πιο φαρδύ στα φτερά εμπρός, πίσω και τέτοια άλλα.


Το επόμενο στάδιο ήταν η επιλογή των σωστών υλικών. Σε αυτό χρειαστήκαμε βοήθεια και πολύ κουβέντα με τον φίλο μας Γιώργο Μιχαηλίδη, ο οποίος τελευταία έγινε εξπέρ στις ψηφιακές εκτυπώσεις και τα υλικά τους. Η γνώμη του ήταν αυτοκόλλητο κορυφαίας ποιότητας τύπου car wrap που μπορεί να εκτυπωθεί και διπλή ή μονή πλαστικοποίηση.  


Η εφαρμογή των αυτοκόλλητων έγινε εύκολα. Το υλικό που χρησιμοποιήσαμε κολλάει και ξεκολλάει χωρίς να χαλάει. Χρειάζεται λίγο παραπάνω προσοχή με τις φούσκες του αέρα αέρα και όταν αυτό συμβεί η καρφίτσα βολεύει γιατί με τον ζεστό αέρα η τρύπα ως διά μαγείας κλείνει. Αγκαλιάζει όμορφα τις καμπύλες των πλαστικών και δίνει ένα όμορφο αποτέλεσμα, ειδικά μετά την εφαρμογή με το πιστόλι ζεστού αέρα η οποία είναι απαραίτητη. 



Όταν μπορείς να κάνεις το δικό σου σχέδιο επάνω στα αυτοκόλλητα σου το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Το ίδιο συμβαίνει και με το να έχεις εύκολα κάποιον να σου εκτυπώσει αυτό που θέλεις στην ποιότητα που το θέλεις.


Τα συγκεκριμένα αυτοκόλλητα μας κόστισαν κοντά στα 100 ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε τις ώρες που φάγαμε με τον φίλο μας και συνεργάτη γραφίστα Βασίλη Δρόσο στο να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο σχέδιο και την αμοιβή του για αυτή τη δουλειά.


Όσον αφορά την αντοχή, θα κάνω ένα εκτενές άρθρο μετά την συμμετοχή μας στον αγώνα Erzberg που θα συμμετέχουμε και θα το διαπιστώσουμε. Πάντως για την ώρα στις προπονήσεις δείχνουν να αντέχουν.



No comments:

Post a Comment

About Us

North Star is the first Enduro Touring company that operates in Greece. Our philosophy is based on one thing: "We do it because we love Enduro Riding". We organise enduro tours, providing all necessary.

Recent

recentposts