Wednesday 24 October 2012

Θέλεις iphone Gps στο βουνό; Motion X Gps...

Τελικά το iphone είναι ένα πολυ-εργαλείο. Ακριβό πολυ-εργαλείο αλλα πολύ χρήσιμο.  Ένας ηλεκτρονικός ελβετικός σουγιάς ο οποίος θα σε ξελασπώσει σε κάθε περίπτωση που φυσικά έχεις να διαθέσεις τα 1.99 ή 2.99 ή το πολύ 9.99 ευρώ που θα σου ζητήσει ο προγραμματιστής και θα αγοράσεις το πρόγραμμα που θα σου λύσει το πρόβλημα σου. 

Εγώ μεταξύ άλλων προγραμμάτων που έχω βρεί πάρα πολύ χρήσιμα στο εντούρο, έχω αγοράσει σχεδόν ότι πρόγραμμα υπάρχει για την καταγραφή, πλοήγηση και εντοπισμό μονοπατιών στο βουνό, τα οποία δειλά- δειλά κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερο. 


Η τελευταία μου αγορά είναι το outdoor Gps της Gpstuner για το οποίο θα γράψω λεπτομέρειες σε ένα άλλο άρθρο, αφού τελειώσω αρκετές βόλτες μαζί του και θα μπορώ να έχω μια πιο πλήρη άποψη.

Το motion x Gps είναι γενικά φτηνό (9,90 ευρώ απο το itunes) και θα το χρησιμοποιήσεις εύκολα.

Έχει όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να καταγράψεις λεπτομερώς ένα μονοπάτι ή μια διαδρομή γενικά.

Για το ποδήλατο, είναι πολύ εντυπωσιακό το γεγονός ότι σε ενημερώνει κάθε ένα λεπτό σχετικά με τα χιλιόμετρα και τον χρόνο που έχεις καλύψει, ενώ φυσικά μπορείς ταυτόχρονα να ακούς μουσική.

Για το εντούρο, μπορείς να ακολουθήσεις μια αποθηκευμένη πορεία, ή να καταγράψεις μια καινούργια, να τροποποιήσεις ή να επεκτείνεις αποθηκευμένες διαδρομές.

Όλα αυτά μπορείς να τα μοιραστείς σε όμορφες αναφορές είτε στο facebook ή να τα στείλεις με μαιλ απο το κινητό όπου θέλεις.

Δεν είναι πολύπλοκο, το μενού του γίνεται κατανοητό στον απλό χρήστη, χρειάζεται όμως να έχεις κάποια εμπειρία με τέτοιου είδους προγράμματα για να το εκμεταλλευτείς πλήρως γρήγορα.

Κάποια απο τα features που σου δίνει είναι, απόσταση απο εκκίνηση, υψόμετρο, ταχύτητα, μέση ταχύτητα και στίγμα. Ενώ αν υπάρχει σύνδεση στο ιντερνετ όλα αυτά θα τα βλέπεις παράλληλα με μια κόκκινη γραμμή (το ίχνος σου) επάνω σε τοπογραφικό χάρτη.

Στο εντούρο είναι πολύ δύσκολο να το χρησιμοποιείς live διότι προϋποθέτει να έχεις το iphone σε μια βάση τιμονιού το οποίο δεν το προτείνω καθόλου. Όσες φορές και να προσπάθησα απέτυχα τραυματίζοντας το κινητό άλλοτε ασήμαντα και άλλοτε πολύ σοβαρά. 

Το πρόγραμμα μπορεί να δουλέψει στο background και με σβηστή οθόνη δε θα ΄΄καταπιεί΄΄γρήγορα την μπαταρία του κινητού. Προτείνω δε, αν η βόλτες σας είναι μεγάλες μια θήκη με έξτρα μπαταρία για να είστε σίγουροι.

Γενικά λοιπόν:

Κάνει για μοτοκρος: ναι αλλα δε χρειάζεται
Κάνει για εντούρο: Ναι και χρειάζεται
Είναι ακριβό: όχι
Το βρίσκεις εύκολα: Ναι

Χρήσιμα site: http://news.motionx.com/category/motionx-gps/






No comments:

Post a Comment

About Us

North Star is the first Enduro Touring company that operates in Greece. Our philosophy is based on one thing: "We do it because we love Enduro Riding". We organise enduro tours, providing all necessary.

Recent

recentposts