Saturday 1 June 2013

Ημέρα 3η, Λιγάκι μπάχαλο, αλλά καλός καιρός !!!

Αφού λοιπόν ξημερωθήκαμε στους ήχους γέλιων, μπάσου και ωραίας μουσικής, ντουντούκας, κόρνας, βουβουζέλας, φωνών και άλλων συναφών ήχων διασκέδασης και όλα αυτά από τα περίπου 100 τελευταία άτομα στα μπαρ και τον συναυλιακό χώρο στο κέντρο του καταυλισμού (!) το πρωί, μόλις ξυπνήσαμε νιώσαμε όλοι σαν κάτι να λείπει. Η βροχή !!!  Σταμάτησε επιτέλους να βρέχει, γεγονός το οποίο χάραξε ένα χαμόγελο ασυναίσθητα στο πρόσωπο μας και επομένως έφτιαξε τη μέρα μας με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Σαν τα σαλιγκάρια συμμετέχοντες αγωνιζόμενοι και εκθέτες γενικά άρχισαν να γλύφουν τις πληγές από το χιόνι και την βροχή όλων αυτών των ημερών. Βρεγμένα προσπέκτους, εμπορεύματα, σκουπίδια μαζεύτηκαν επιμελώς και τα περίπτερα, όσα από αυτά επιβίωσαν του χιονιού, ξανά στήθηκαν μαζί με το δικό μας.


Η μέρα σήμερα ήταν πολύ σημαντική και επαγγελματικά και αγωνιστικά.
Ας αρχίσω απο το δεύτερο σκέλος, αγωνιστικά το άγχος κορυφώθηκε. Ο Αντρέας προγραμματίστηκε να αγωνισθεί στον πρόλογο στις 11.00 το πρωί, όμως η χθεσινή εμπειρία τον οδήγησε στην γραμμή της εκκίνησης από τις 9.30 για να μην την πατήσει σε καμία περίπτωση.

Είχε αρκετό άγχος το οποίο όπως θα δείτε σύντομα και στο ανάλογο βίντεο που θα αναρτηθεί στο κανάλι μας στο youtube (μόλις βρούμε αξιοπρεπή πρόσβαση στο ιντερνετ) έφυγε μετά την τρίτη στροφή και το Gasgas άρχισε να ουρλιάζει επιταγχύνοντας προς τον τερματισμό. Ο χρόνος του βίντεο από εκκίνηση σε τερματισμό, τον υπολογίζουμε σε κάτω απο 8 λεπτά, όμως έχουμε σκοτάδι τι σημαίνει αυτό ως τις 9.00 σήμερα το βράδυ όπου θα ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα.




Ελπίζουμε για το καλύτερο και ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους εσάς για την υποστήριξη, τις όμορφες κουβέντες και την υποκίνηση.



Επαγγελματικά η μέρα ξεκίνησε πολύ καλά, δεν προλαβαίναμε να γεμίζουμε τις θήκες με προσπέκτους και το περιοδικάκι της North για οποίο θα μιλήσουμε σύντομα κατέγραψε το καταπληκτικό νούμερο των 100 περίπου τευχών σε επισκέπτες.

Πολύς κόσμος έδειξε ενδιαφέρον για τις εκδρομές μας και όλοι δείξανε αγάπη και θαυμασμό για τη χώρα μας, γεγονός που με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο με όσα περνάμε και ακούμε τον τελευταίο καιρό.

Το μεσημέρι, όλοι οι Έλληνες που είμαστε εδώ, αφεθήκαμε στις ψηστικές ικανότητες του Σίμου και απολαύσαμε τα ψητά που γενναιόδωρα μας παραχώρησε ο πολύ καλός μας φίλος Γιώργος Χασάπης, αφού είχε ήδη κανονίσει να προμηθευτεί σωστή ψησταριά και φρέσκο ψωμάκι.

Σημείωση, για να προμηθευτεί ότι χρειαζόμασταν ο Σίμος έπρεπε να βγει με ένα Beta έξω από το Erzberg, αφού το αυτοκινούμενο είναι τακαρισμενο,  φυσικά με όλα τα απαραίτηα έγγραφα και κράνος και τα σχετικά, τον σταμάτησε η αστυνομία και έγινε ο εξής διάλογος:


- Ξέρετε κύριε ότι είσαστε σε κεντρική οδό;
- Μάλιστα λέει ο Σίμος,
- Τα χαρτιά σας
- Τα έχω μέσα, ορίστε διαβατήριο και δίπλωμα και να τα φέρω;
- Δεν είναι απαραίτητο, η υπόλοιπη μηχανή που είναι;
- Τι εννοείτε;
- Που είναι τα φλας, που είναι οι καθρέπτες που είναι το ΄΄μισό μηχανάκι΄΄;
- Ξέρετε, βασικό μας όχημα είναι σφηνωμένο μέσα στην οργάνωση και είναι το μόνο μέσο με το οποίο μπορώ να ψωνίσω.
- Έχετε πιεί;
- Όχι φυσικά είμαι οδηγός,
- Οκ, θα γυρίσω από την άλλη πλευρά και θα φύγεις,
- Ναι άλλα θα γυρίσω απο την άλλη,
- Ε, όταν έρθεις θα γυρίσω στην ίδια !!!

Καταπληκτικό;;;
Έλληνας Πυροσβέστης με Αυστριακούς πυροσβέστες
επί το έργω


Στο δε χωριό, ρώτησε για ψησταριά στο φούρνο που πήρε το ψωμί, ο φούρναρης ρώτησε έναν τύπο, ο τύπος πήρε τον Σίμο με το αυτοκίνητο τον πήγε σε ένα κλειστό μαγαζί, το άνοιξε, του πούλησε την ψησταριά και τον γύρισε πίσω.

Άλλοι άνθρωποι αυτοί εδω πάνω στις Αλπεις πάντως.
Στα δικά μας, λοιπόν, μετά το μεγάλο φαγοπότι, και αφού κεράσαμε σουβλάκι τα παιδιά της WP δίπλα μας, αυτοί μας κεράσαν μπύρες. Ναι, όντως η μέρα σήμερα ήταν πολύ όμορφη. Είχα την ευκαιρία να κάνω μια βόλτα γενικά μέσα στον καταυλισμό, η οργάνωση είναι καταπληκτική, άλλα πρότυπα, άλλα οικονομικά μεγέθη. Τεράστια video wall όλη τη μέρα δείχνουν αυτά τα καταπληκτικά κλιπ που βλέπουμε στο youtube και ξεσηκωνόμαστε ενώ παράλληλα γίνονται διάφορα events με freestyle μotocross και jet ski σε διάφορα σημεία.

8.30 μμ Λίγο άγχος υπάρχει άλλα σύντομα θα μάθουμε άν θα τρέξουμε και αύριο ή θα είμαστε απλά θεατές.

Σε αυτό το σημείο, ότι και να γίνει, νιώθω πάλι την υποχρέωση να σας ευχαριστήσουμε όλους για τα καλά σας λόγια γενικά και την υποστήριξή σας.  

10.00 Και μόλις μάθαμε:




ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΜΕ
















No comments:

Post a Comment

About Us

North Star is the first Enduro Touring company that operates in Greece. Our philosophy is based on one thing: "We do it because we love Enduro Riding". We organise enduro tours, providing all necessary.

Recent

recentposts