Monday 22 October 2012


Ένας πιο ελαφρύς και όμορφος λεβιές πίσω φρένου για το GG.

Απο την μέρα που αγόρασα το GG, με κατέλαβε μια μανία αναβάθμισης και ομορφοποίησης του στα δεδομένα που εγώ θεωρώ όμορφη μια εντούρο μοτοσυκλέτα. 

Αυτή η διαδικασία πολλές φορές
εμπεριέχει και την αντικατάσταση εξαρτημάτων στην μοτοσυκλέτα που δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να αλλαχτούν παρα μόνο η αυτή καθ' αυτή μανία του ιδιοκτήτη. 

Έτσι λοιπόν μέσα σε όλα τα άλλα, αγόρασα τον υπερ-τέλειο κόκκινο λεβιέ της EC (;) απο το και τον εγκατέστησα στο 300άρι μου, αποκτώντας τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα, αλλα μηδενικό λειτουργικό, αφού ο λεβιές βρίσκει πάνω στην κάσα του μοτέρ ξύνωντας το χρώμα στο καπάκι, οπότε και φρίκαρα προσπαθώντας να βρω μια πατέντα να μην συμβαίνει αυτό. 


 Η πατέντα, ήταν αυτοκόλητο με αφρώδες το οποίο κολήθηκε στην εσωτερική πλευρά του λεβιέ και τριβώτανε αυτό αντί για το αλουμίνιο πάνω στην κάσα οπότε και λύθηκε το πρόβλημα. 
Ένα δεύτερο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην χρήση του λεβιέ, είναι ότι τα ελατήρια που το συγκρατούν στο πλαίδιο άρχισαν να τρώνε το αλουμίνιο αδυνατίζοντάς το και τελικά κατέληξα στο να τον βγάλω και να μετανιώσω την αγορά του. 

Νομίζω, ότι η συγκεκριμένη αγορά, συγκαταλέγεται στις άχρηστες αγορές που έχω κάνει για το μηχανάκι μου όχι ιδιαίτερα ακριβή σε χρήματα (γύρω στα 50 ευρώ) αλλά σε ψυχική φθορά, διότι αγοράζοντάς το συγκεκριμένο προϊόν υπάρχουν άλλες προσδοκίες.

Υπάρχουν και εναλλακτικοί λεβιέδες φυσικά στην αγορά, όπως αυτός στην κάτω εικόνα τον οποίο δεν έχω δοκιμάσει και απο την απογοήτευση της χρήσης του πρώτου, όμως στην φωτό φαίνεται πιο δεμένος, στιβαρός και καλοσχεδιασμένος. Κοστίζει γύρω στις 27 λίρες, έρχεται απο την Αγγλία και μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.motomerlin.org.uk/product/Gas_Gas_Pro_Rear_Brake_Pedal_09-11_ggbp2
To site δεν το γνωρίζω και δεν το έχω χρησιμοπιήσει, αλλά φαίνεται να είναι φερέγγυο.

Συνολικά λοιπόν:

Κάνει για εντούρο: όχι
Κάνει για μοτοκρος: όχι
Είναι φθηνός: σχετικά ναι αλλα δεν αξίζει τον κόπο.
Να τον πάρω: όχι.

Χρήσιμα site: http://www.motomerlin.org.uk/product/Gas_Gas_Pro_Rear_Brake_Pedal_09-11_ggbp2 | http://www.trialendurodirect.com/products/15_17/EC_billet_aluminium_rear_brake_lever_509.html

No comments:

Post a Comment

About Us

North Star is the first Enduro Touring company that operates in Greece. Our philosophy is based on one thing: "We do it because we love Enduro Riding". We organise enduro tours, providing all necessary.

Recent

recentposts