Tuesday 23 April 2013

Pit Shirts,

Κάθε αξιοπρεπής αναβάτης που σέβεται τον εαυτό του, όταν εμφανίζεται σε αγώνα ή κάποιο αθλητικό γεγονός, πρέπει να φοράει τουλάχιστον ένα πόλο μπλουζάκι με μια ή δύο εμφανίσεις εταιριών σχετικά με το εντούρο. Εμείς, με την τρέλα που κουβαλάμε, πήγαμε αυτή τη διαδικασία ένα βήμα παρακάτω. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα μιλήσουμε σχετικά με το πως να κάνετε εντυπωσιακά μπλουζάκια, καπέλα και  τζάκετ για την ομάδα και τους φίλους σας.




Υλικά που απαιτούνται,

1. Μπλουζάκι
Φροντίστε να είναι ίσιο η πικέ. Οι τιμές ποικίλουν, μπορείτε να τα βρείτε με 5-6 ευρώ online (προσοχή στα μεταφορικά) μέχρι και 12 ευρώ από το Zara. Το τελευταίο μάλιστα έχει μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, το οποίο είναι αυτό που χρειάζεστε για να εντυπωσιάσετε. Πρέπει να είναι 100% βαμβακερό και καλής ποιότητας σχετικά, να μην υπάρχουν κόμποι και χοντρές ραφές αν θέλετε να περάσετε το γραφικό σας από πάνω τους



2. Κόλες Α4 θερμομεταφοράς.
Είναι κόλλες Α4 πάνω στις οποίες εκτυπώνουμε κανονικά το γραφικό αν είναι για σκουρόχρωμο ή αντεστραμμένο οριζόντια αν είναι για ανοιχτόχρωμα υφάσματα. Το γραφικό μεταφέρεται με ένα σίδερο απλό. Χρειάζονται μεγάλα Watt (1400-1600), και να σιδερώνετε το υλικό για 3 στρογγυλά λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό, αν το κάνετε σωστά, το υλικό απορροφάται από το ύφασμα δίνοντας ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα. Το υλικό για τα σκουρόχρωμα μεταφέρεται ολόκληρο επάνω στο ύφασμα, οπότε καλό είναι να σχεδιαστεί αντίστοιχα το γραφικό ώστε να κόβεται εύκολα. Ένα περίγραμμα θα βοηθούσε σε κάθε περίπτωση στο κόψιμο. Επίσης, το υλικό για τα ανοιχτόχρωμα είναι διάφανο, θέλει και αυτό κόψιμο αλλά αν το σιδερώσετε σωστά σχεδόν εξαφανίζεται από το ύφασμα.

 

3. Inkjet εκτυπωτή, μικρό, αργό και απλό.
Χρειάζεστε έναν εκτυπωτή, μάλλον κάποιο παλιό μοντέλο για να εκτυπώσει αργά τις σελίδες θερμομεταφοράς. Αυτό γιατί οι καινούργιοι εκτυπωτές είναι γρήγοροι και εμφανίζουν γραμμές επάνω στις κόλλες. Οι παλιοί που είναι αργοί κάνουν καλύτερη δουλειά και στεγνώνουν πιο εύκολα λόγω ταχύτητας.

4. Καπέλο,
Λευκά ή χρωματιστά, τα αυτοκόλλητα κολούνται εύκολα επάνω στα καπέλα. Χρειάζεται να είναι βαμβακερά, προσοχή στη σύνθεση, αν υπάρχει οτιδήποτε νάιλον ή πλαστικό θα γίνει ζημία σε καπέλο και σίδερο.



5. Αν θέλετε να το προχωρείσετε το θέμα,
Κοπτικό μηχάνημα τύπου εκτυπωτής. Λοιπόν, υπάρχει ένα καταπληκτικό μηχάνημα που λέγεται Cameo, είναι κοπτικό, εγώ το αγόρασα από το amazon όμως ήρθε κατεστραμμένο οπότε το γύρισα πίσω για να απαιτήσω την ασφάλεια. Η δουλειά που κάνει είναι να κόβει σε μέγεθος Α4 το γραφικό που χρειάζεσαι να κοπεί στο περίγραμμα που ορίζεις εσύ στο αντίστοιχο software του μηχανήματος. Τοποθετεί μόνο του σημάδια κοπής οπότε ξέρεις αυτόματα που θα κόψει. Θέλει προπόνηση όπως όλα δεν είναι απλό, απλά η δουλειά που μπορείς να κάνεις γίνεται πιο επαγγελματική.














6. Φύλλα θερμομεταφοράς γραφικού μόνο.
Υπάρχουν φύλλα θερμομεταφοράς, Α3 και Α4 όπου εκτυπώνονται σε Laser εκτυπωτή και όταν τα πατάς με θερμοκρασία μεταφέρουν μόνο το γραφικό με το μελάνι, ακόμη και τις άσπρες επιφάνειες, όχι το background. Πήρα και δοκίμασα. Η μια κόλα κοστίζει κάπου στα 3 ευρώ και η εταιρία που το αγόρασα έκοβε τις φλέβες τις ότι δεν γίνεται να σιδερωθεί παρα μόνο με πρέσα. Ως συνήθως είχε άδικο. Μια χαρά σιδερώθηκε. Το φύλο είναι αρκετά ακριβό και δεν πουλάνε μόνο ένα τεμάχιο, ενώ τα ανοιχτά χρώματα δε μεταφέρονται σωστά στα σκουρόχρωμα υφάσματα.



No comments:

Post a Comment

About Us

North Star is the first Enduro Touring company that operates in Greece. Our philosophy is based on one thing: "We do it because we love Enduro Riding". We organise enduro tours, providing all necessary.

Recent

recentposts